Stress

Tjäna!

Jag har inte så mycket att säga mer än att jag åker iväg imorgon. Sen i söndags har dagarna gått i ett. På söndagen tog jag i alla fall en löptur på morgonen, sen möttes Ullis och jag upp för att spendera några timmar på bibblan för att förbereda oss inför wlecture och workshop i en av kurserna. På kvällen fortsatte skrivandet hemma.
Ullis på bibblan.
 
I måndags var det föreläsning 8.30 som vanligt och sen läste vi lite på bibblan innan vår nästa föreläsning 11.30. Sen gick jag hem och fortsatte plugga. På kvällen gick vi och skrev ut våra essäer och sen sov jag välförtjänt massa timmar! På tisdagen sågs vi med vår grupp i ett av ämnena för att förbereda oss inför workshopen och sen blev det mer plugg när den var avklarad. I går var det onsdag och då var det workshop i mitt favoritämne Strategic Management, vår lärare där är så bra!! Sen fortsatte dagen med lunch, tvättning, pluggning på pool deck tills kvällen kom. När klockan blev sju åkte jag, Puni och James till Nandos för att köpa lite go kyckling till middag och sen blev det en chillkväll. Idag har jag och Ullis varit och handlat lite inför vår 10 dagars campingtur som börjar imorgon. Efter det har vi pluggat på pool deck, varit på workshop, pluggat lite till, packat, ätit gratis soppa, målat tånaglarna... hehe. Nu ska jag snart måla nagalarna och sen göra det sista plugget innan resan.
 
Imorgon ses vi 07.15 för avfärd och så fort vi kommer ut ur Perth så blir jag nog av med täckningen på mobilen. Jag kommer alltså troligen vara utan mottagning och Internet i 10 dagar... Hur ska det gå? Bra träning tror jag! Hur som helst. Försök inte få tag på mig, för det lär inte gå :)

Nästa söndag kommer jag hem och då ska jag uppdatera er så fort jag får tid. Jag kommer nog plugga ihjäl mig direkt efter det eftersom jag har ett test på onsdagen och ska lämna in en uppsats på torsdagen. Hejsvej med er!
Linus och Ullis idag
Amanda solar och badar
Smygfoto under vår workshop
Här är vårt schema för kommande 10 dagar :)
 

mest massa plugg

Hejhej, den här gången kommer jag tyvärr inte ha så mycket att bjuda på. Jag har pluggat mest hela tiden sen sist. Men för att inte förvirra er tänkte jag göra en snabb dag-för-dag återgivning åt er där hemma ;)

I söndags pluggade jag mest, dock väldigt ineffektivt med pauser för det ena och det andra.
Under min första paus bestämde jag och Puni oss för att vi skulle plugga utomhus istället. Så vi la ut mitt täcke på balkongen och läste/skrev där istället. Ganska ineffektivt men oerhört skönt. Under det andra breaket åkte vi till Punis kille och lämnade en borr och på vägen hem köpte vi hamburgare som vi sedan avnjöt på balkongen. Efter det fortsatte studierna innan ett avbrott för skype med familjen. Efter skype lyckades jag få med mig Puni på en löptur, så vi körde lite backintervaller och när vi kom hem lite styrka på köksgovlet. Sen blev jag medbjuden på middag hos en av Punis vänner, och det var väldigt trevligt och gott. Sen fortsatte studierna.
 
Måndagen och tisdagen bestod mest av föreläsningar/workshops och eget plugg. Och så var jag på bodypump på gymmet båda kvällarna. På onsdag var det samma sak förutom att jag bytte ut bodypumpen mot lite intervaller i denna fina backe;
Efter löpningen tog jag mig till Ullis för att tillsammans gå igenom lite frågor till ett kapitel i vår Management Accounting-bok.
Här bjuder jag på en posebild i min fabulösa outfit från torsdagen (vet inte varför jag tagit den?!). Tycker visst jag är rätt cool också som gör peacetecknet.
På torsdagkvällen gick jag, Ullis och Puni till biblioteket för att plugga lite. Det gick sådär. Men det kändes iaf duktigt att gå dit. Pluspoäng till oss! Så här tomt och trevligt är det inte om dagarna, men på kvällen hade vi massor av bord att välja och vraka bland. Dessa bord kan man skriva med white-boardpennor på! Så underhållande! Denna dag började jag på min lilla uppsats på 1000 ord som jag ska lämna in på tisdag. Den handlar om långtradarförare och deras problem med hälsan och vad det beror på etc etc... super exciting
Igår, fredag, körde vi självstudier igen i bibblan. På den övre bilden är det en regnbåge som på nåt sätt ligger ner lite ballt över träden. På den andra är det Sandra som försöker skriva om kreativitet till sin kurs. Vår lunchrast bestod av ett möte med alla som ska åka på Northwest trip nästa fredag. Det är jag och ca 30-40 andra utbytesstudenter som tillsammans ska åka buss och campa i tio dagar.
 
På grund av denna resa är jag väldigt stressad över skolan just nu. Jag har som sagt en "uppsats" som ska in på tisdag, sen måste jag även förbereda mig inför tre lektioner och tre workshops denna vecka, samt plugga inför mitt midsemester-test i Management Accounting och påbörja min individual assignement i Strategic management som är due veckan efter lovet (efter Northwest trip)... Lite lagom plugg bara.
 
Efter att vi pluggat och varit på möte åkte jag och Puni och uträttade lite ärenden på ett shoppingcenter (handlade bland annat en pannlampa till resan). Sen gick jag ut och körde lite backintervaller igen innan det var middag och Grey's Anatomy marathon med mina roomies.
Imorse tyckte Ullis och jag att vi behöde lite motivation för att kunna fortsätta plugga. Därför bestäme vi oss för att åka in till Perth city för en liten shoppingtur (som varade i typ 6 timmar). På bilden ovan är de mesta kläder jag köpt sen jag kommit hit. Idag inhandlade jag det vita linnet, den blå långärmade stickade tröjan och den vita spetsklänningen.
Och dessa grymt snygga solbrillor!

Det var allt för mig (FÖRLÅT FÖR TRÅKIGA BILDER!!). Nu, klockan nio en lördagkväll, måste jag återgå till mina studier. Jag vill vara någotsomnär klar med min uppsats ikväll (never gonna happen), men har typ hälften kvar.. Imorgon ska jag förbereda mig inför veckan och läsa massa. Det är även Open Day på universitet så jag tänkte ta mig en titt där. Och en liten löptur ska jag nog hinna med också.

Blir som sagt mest plugg nu i veckan, till på fredag då jag åker iväg. Ta hand om er så får vi höras här på bloggen snart igen. PUSS!

Pappas födelsedag och veckoupdate

Hej hej! Hoppasni alla svennar mår bra! Det gör jag, eller är lite bakis just i detta nu, men det går nog över om en stund. 
 
 
Idag är det lördag och det har nästan gått en vecka sen jag senast uppdaterade er. I måndags var det lectures och läsning på schemat och på kvällen gick jag, Linus och Ullis på Body Pump på gymmet. Det var ett bra och jobbigt pass men jag hörde inget av vad instruktören sa.. Efter det hade Courtney fixad tacosmiddag till "familjen" - alltså vi som delar lägenhet. Vi ska införa denna "family-dinner" varje måndag så vi får umgås lite. När vi käkat middag vandrade vi ner till the Rec Room här i Village och åt gratis glass. Denna aktivitet arrangeras en gång i månaden och kallas Sundae Monday! Yum!
 
På tisdagen gjorde jag inte mycket mer än pluggade och var på gymet för lite löpning och core om jag minns rätt. Efter dessa två träningspass kunde jag inte sträcka ut mina armar ordentligt förrens igår. Tror jag behöver träna lite mer biceps framöver..
 
I onsdags träffade jag min nya Aussie Buddy som heter Matti. Hon har varit och pluggat i Uppsala i ett år så kan lite svenska. Tanken med att ha en Aussie Buddy är att vi utbytesstudenter ska få ut så mycket som möjligt av vår vistelse här så skolan har ordnat ett program och parat ihop oss med Aussies. Matti verkar supergullig så henne kan jag verkligen tänka mig att hänga med några gånger. Vi har redan pratat om att gå på Pubquiz på univeristetets taverna någon torsdag framöver. På onsdagkvällen var det dags för fest så jag och min roommate Courtney gick ner två trappor på förfest hos två Schweizare. Det slutade väl med att vi var ca 20 pers på förfesten och tillsammans tog vi bussen in till Freo och nattklubben Newport där vi hängde till de stängde kl. 12. Efter det blev det kebab och taxi hem. De två bilderna ovan och tre bilderna nedan är från i onsdags.
 
Courtney och jag.
En väldigt ful bild på Cassie, Cajsa och Ullis.
Jag, Dominique och Courtney på Newport.
 
I bokade jag min flight till Uni Games tillsammans med en annan svensk tjej som heter Carolin. Hon ska vara med i beach volleyball teamet. Nu vet jag typ 10 av 150 pers som ska med på detta event så det ska bli så sjukt kul! Vi har fått temana för alla festkvällar;

SUNDAY – Team Colours

MONDAY – Nifty 90’s

TUESDAY – Kigu.me Onesies Wonderland

WEDNESDAY – Hawaiian Survivor’

THURSDAY – Disney

FRIDAY – Gatsby and Roaring 20’s

och boendet; http://phoenician.com.au/
 
Efter att vi bokat biljetterna var det dags för en workshop i Management Accounting. Den verkar helt okej - gick mest ut på att vi skulle gå igenom svaren på frågor i boken gemensamt. När vi var klara med det började jag kolla på filmen  Despicable Me, som jag rekommenderar starkt ;) Den va kul! Sedan var det dags för vårt första event i vårt Buddy Program - så vi möttes upp massa folk (bland annat min Buddy Matti) på tavernan för gratis pizza och mingel!
Igår började jag dagen med en löptur inkluderad backintervaller - pjuuu. Det va jobbigt men en väldigt skön start på dagen. Efteråt åt jag gratis pannkakor på pool deck här i village. Vi kommer få gratis pannkakor varje fredag här, och gratis är gott! När jag ätit några stycken åkte jag in till stan för att träffa Nathalia för frukost nummer två.
Denna frukost var sjuuukt god och bättre blev det med så trevligt sällskap :)

När vi fikat klart åkte jag tillbaka hem för att plugga lite och på kvällen blev det tjejkväll med middag i stan. Då vi var 12 pers som inte bokat bord fickv i gå runt och leta lite efter en restaurang som kunde ta emot oss alla. Till sist hittade vi till The Local Shack där vi åt goda och billiga hamburgare och drack goda drinkar och öl. När vi var mätta och belåtna vandrade vi vidare till en nattklubb som heter The Shed och sedan till The Deen där vi avslutade kvällen innan McDonalds och tåget hem.
Kaitlin, Kylie och Jess
Den här är till dig Sophia - de hade en projektorduk där de visade musikvideos och såklart kom jag att tänka på och sakna dig då de spelade Kiss You!
På the Shed - Hanna, Cassie och Cajsa
Mina sötisar!
Chelsea, Amanda, Carolin och jag
Ullis bild från middagen!
 
Idag är det som sagt lördag och jag ska hoppa in i duschen och vakna till liv för att tvätta och plugga lite. Ikväll ska jag och Puni öva våra bowling skills tillsammans med några vänner!

Om ni inte tycker det är tillräckligt med mina uppdateringar kan ni även besök Ullis och Linus blogg; www.perthadventure.se :)


Idag fyller pappa år! GRATTIS! Saknar dig och familjen lite extra just idag.
 
 

Lite försenat inlägg

Hej på er (och förlåt Hampus och alla andra jag lovat att blogga tidigare i veckan ;))!

Jag har haft en bra första vecka på universitetet här. Jag läser kurserna Strategic Management, Management Accounting och Organisational Development and Human Resources Management. Alla känns svåra, men samtidigt utmanande och intressanta. På grund av svårighetsgraden och att allt är på engelska (konstiga va? ;)) så kan jag garantera er att jag kommer vara en riktig pluggis de kommande månaderna. På måndagen hade vi våra första föreläsningar (lectures) och sedan dess har vi även haft workshops i samtliga ämnen. I varje kurs har vi en lecture och en workshop i veckan och till varje workshop ska man ha förberett sig med att läsa kapitlen i boken, artiklar, kolla på filmklipp, svara på frågor eller liknande. På bilden ovan köar jag för att köpa vår kurslitteratur. Det gick på ca 2600kr, rätt saftigt sådär för en fattig student.
I veckan har jag int gjort så jättemkt mer än att plugga. I tisdags åkte jag in till stan för att träffa Nathalia som är från Nyköping och som har bott här i 2.5 år. Vi tog en kaffe och snackade nån timme och det var jättetrevligt. I onsdags köpte jag gymkort och på kvällen gick jag på mitt första pass här - Fitbox. Fyfan va det var jobbigt och vilken träningsvärk jag har haft efter det. Jag och Puni signade också upp för Uni Games på Gold Coast 30/9-4/10 där vi ska representera Murdoch University i bowling!! Ska bli så sjukt kul - fest/sport med 6000 andra studenter från hela Australien. Längtar! (jag ska träna på bowling så att jag inte skämmer ut mig totalt, men jag fick va med i laget efter att jag berättat att jag var bra på att dricka öl ;)).
 
I onsdagskväll hade jag, Sandra och Ullis filmkväll hemma hos mig istället för att gå ut och festa med alla andra. Strongt gjort av oss tkr jag!
På torsdagen pluggade jag tillsammans med Ullis, först i ett grupprum och sen ute på Pool deck i solen. Så himla underbart att kunna sitta ute i bara shorts och inte frysa. Jag hann även med en löprunda och sedan fick vi gratis soppa serverad av vårt Village (det kommer vi få varje torsdag!!).
 
 
Efter soppmiddagen tog jag, Ullis och en kille som heter Manuel oss till närmsta puben "The Kardy" för att spela några omgångar biljard och dricka några öl. Det var en trevlig kväll fastän jag var superdålig och förlorade på biljarden båda matcherna.
I fredags kom min kompis Maja hit på besök. Hon pluggar tillsammans med mig i Helsingborg och är nu på utbytestermin i Adelaide. Vi började dagen med lite besök på mitt universitet, mest för att jag behövde skriva ut lite papper, men till henne sa jag såklart att jag ville visa henne runt ;) När det var lunchdags åkte vi, tillsammans med Sandra, till Freo för att avnjuta fish and chips i solen i hamnen.
När vi var proppmätta och belåtna av lunchen bestämde vi oss för att vandra till Fremantle Market där vi inhandlade efterätt - chokladtäckta banener och jordgubbar! YUM!
På marknaden hittade vi en lite orm som Fabian och Maja tyckte var trevliga och kela lite med. Jag höll mig dock på avstånd på grund av rädslan för dessa otäcka djur.
En liten söt koala fanns också där. Man fick donera pengar för att få klappa dessa små djur.
I fredagskväll åt jag och Maja denna delikata måltid innan vi gjorde oss iordning för förfest hos grannarna.
På förfesten fann vi Ollie from England sittandes,läsandes Cosmopolitan. Kul förfest!
Här var kvällens svenskar! Ni som saknar Ullis och Linus på bilden så kan jag berätta att de varit och hälsat på några bekanta över helgen. haha.
Igår åkte vi till Cottesloe för att njuta av det fina vädret på stranden. Oerhört skönt!
Gårkvällen spenderade jag, Maja, Sandra och Fabian hemma hos mig med lite filmkväll eftersom de inte ville gå ut och festa (konstiga människor, jag vet!!). Det var en mysig kväll och glada för det var vi idag då vi vaknade pigga och glada utan bakfylla. Maja och jag tog oss in till stan för att strosa runt lite i affärer och sedan mötte vi upp Ullis och Linus i Kings Park för att avnjuta denna delika måltid! Supersmarrigt och totally worth 40mins väntan!
 
Nu har Maja åkt hem och jag har spenderat de tre senaste timmarna med att läsa ett kapitel till min Strategic Management föreläsning imorgon. Som belöning till detta söndagspluggande ska jag nu lägga mig i sängen och kolla på Suits.

Hoppas ni har det toppen där hemma (eller var ni nu befinner er när ni läser detta fantastiska inlägg).

PUSS PÅ ER!


 

RSS 2.0