Melbourne och Stereosonic

Wow, tänker ni, två inlägg nästan direkt efter varandra! Det är första gången på länge som jag har tillgång till bra internet förstår ni, och lite tid över. Såå.. jag åkte från ett 35gradigt Broome till ett 15 grader och regning Melbourne. När jag landade kl 5 på morgonen tog jag mig till huset där Chelsea stannade, hos hennes kompis Benny där jag också bodde en natt. Efter en liten nap gick jag upp och det öste ner utanför fönstret. Chelsea och jag hade frukost och kollade på film tills regnet lugnade ner sig. Då åkte vi in till stan för en liten tur. Alla städer här i Australien har så mycket fint julpynt överallt, men inte fan hjälper det en att få någon julstämning inte.
Efter några timmar på stan med lite shopping och burgare på Grill'd mötte vi upp Benny som tog med oss på Melbourne Night market. Det var supermysigt och påminde mig om när Jonna och jag var i Bangkok. Det var massa matställen och så lite mysig shopping.
På torsdagen mötte vi upp Hannah och Amanda som kom med flyget. Vi tre checkade in på vårt hotell och sen blev det lunch och ännu en runda på stan. På kvällen gick vi ut och åt italienskt med Cajsa och sen hamnade vi på en härlig bar, the Lounge, mitt i stan. Efter ett par öl avslutade vi kvällen på hotellet med Chelsea sovande på golvet.
På fredagen tog vi oss till St Kilda där vi strosade omkring en stund.
Amanda och Hannah!
På kvällen gick vi tjejer ut och åt tillsammans med Danny från Perth. Vi hamnade på en burgarrestaurang där vi kunde ta med egen alkohol, BYO- "Bring Your Own". Under middagen upptäckte vi att vi fått våra resulat från våra sluttentor! Alla var nöjda och glada så vi tog oss vidare till en roof top-bar och jag bjussade på lite champagne mitt i lyckoruset över att jag klarat alla kurser med råge!
Chelsea, Hannah, Cajsa och jag
På lördagen var det dags att göra sig vacker och ta sin första öl kl 11 på morgonen. Det var nämligen dags för musikfestivalen Stereosonic! Vi åkte till Benny där vi förfestade innan det var dags att ta sig till arenan runt tvåtiden.
Väl på arenan var det fullt ös! Det var flera olika scener och packat med folk!
Dag ett!
Dag nummer två var lite segstartad efter en heldag med alkohol och fest dagen innan. Vi tog oss hur som helst till Benny igen och sedan stadion.
Amanda och jag representerade Sverige stolt på olika snubbars axlar!
Canada vs. Sweden!
Höjdpunkterna under Stereosonic var helt klart Sebastian Ingrosso och Calvin Harris! Grymt! Det var en superkul helg, och det även för mig trots att jag inte hade koll på nånting innan det hela startade!
 
Nöjd och glad med vistelsen i Melbourne lämnade jag sedan staden för Cairns på måndagmorgonen. Mer om det i nästa inlägg som jag inte har någon aning om när det kommer, haha.

Ha det fint på er, och hörs vi inte innan; GOD JUL! <3
 

One, two, Kakadu (äntligen funkar det att ladda upp)

 Hej alla kära bloggläsare! I skrivande stund sitter jag på mitt hostel i Sydney. Men! Jag har försökt ladda upp bilder från vår tid i Darwin, nationalparkerna Kakadu och Litchfield samt Broome sen jag satt på flygplatsen redo att lämna Broome. Det har inte gått något vidare... Men nu så!

Vi hade 10 fantastiska dagar tillsammans uppe i Northern Territory och WA! Efter ett sorgligt farväl i Perth flög vi upp till Darwin för att spendera en natt på ett hostel där. När vi kom fram var det dags för lunch, sen blev det öl på hostelet och så matlagning etc.
Här är Sam, jag och Ullis i baren på hostelet.
På söndagen började vår två nätter och tre dagar långa nationalparkstur. Vi blev upphämtade tidigt på morgonen och vårt första stopp var här på denna krokodil. Den var 8,4m lång och illustrerar den längsta och största som är funnen i området.
I vänten på vår båttur på floden fick vi se och hålla pytonormar. Det var sjukt obehagligt men med skräckblandad förtjusning vågade vi oss på att känna på dem.
När vi kände oss extra modiga vågade vi även hålla i dem. Vi började med en liten en, Ullis var livrädd..
Jag med, men log iaf vackert mot kameran!
Sen började våran båttur där vi var lovade att få se "jumping crocs", och om vi gjorde det! På denna bild är det tre olika storlekar, den minsta var ca 2m lång, den mittersta ca 4m och den högra ca 6m. De som arbetade på båten lockade fram krokodilerna med kött och varnade oss från att hålla händer/fötter/etc utanför kanterna på båten då det var stor risk att de skulle hoppa upp och bita tag i våra kroppsdelar istället.
Efter denna tur körde vi vidare mot Kakadu National park!
 
Första dagen spenderade vi med att vandra runt och se aboriginal platser. Vi såg målningar och vackra utsikter. Här är Carro på ett berg där en scen ur Crocodile Dundee spelats in!
När vi åkt runt till lite olika platser och sett massa fint övernattade vi på ett camping område. Det var läskigt och jag var rädd för allt möjligt, men mest för spindlar då jag hört att det är lättast att bli biten när man sover, eftersom man då enkelt rullar över en spindel som i panik biter tag för att komma loss. Jag kunde knappt sova den natten...
Andra dagen började vi tidigt med frukost i campet och sen åkte vi till en vandringsled där vi gick några kilometer, sedan klättrade vi lite i berg för att se på fler målningar och ännu vackrare utsit!
Bilderna gör inte utsikten rättvis, det var sjukt högt över land men det syns såklart inte.
Efter lunch var det dags för nästa tur. I 38 graders värme och sjuk fuktighet blir det rätt jobbigt att vandra omkring så här vilar grabbarna upp sig lite.
Mer vilande i bilen!
Vår andra natt kom vi fram till ett roadhouse där vi spenderade natten i tvåbäddsrum! När vi kom fram, svettiga och utmattade lyxade vi till det med öl i poolen innan middagen.
Dag nummer tre åkte vi till Litchfield Nationalpark där vi såg dessa stora teremites!
Sen såg vi vackra vattenfall
som vi även badade i!
En liten ödla chillade vid den ena badplatsen. Rätt creapy!
Vår tur avslutades runt kvällskvisten så då tvättade vi på hostelt, gick ut och åt middag och drack ett par öl.
På torsdagen började vår roadtrip från Darwin till Broome. Vi alla turades om att köra och det gick jättebra trots att vi körde på "fel" sida av vägen.
Det var så himla vackert överallt så tiden i bilen var inte tråkiga alls, utan mest häpnandsväckande fina!
När vi kommit fram och fått upp tälten första kvällen öppnade himlen sig. Carro, Sam och jag tyckte inte det gjorde så mycket för vi hade alla öl i vår bil.
Sen fick även den andra bilen avnjuta ölen och vi kunde ta oss ur bilarna för att fortsätta vår härliga kväll. Vi bodde i tält på bilarna som ni ser!
Vår andra dag började skapligt och vi åkte bara några få timmar tills vi kom fram till Lake Argyle. Det var så sjukt vackert där så vi trivdes som fisken i vattnet, bokstavligt...
Hela eftermiddagen spenderades nämligen i skuggan i poolen då det var för varmt att vara på land eller i solen.
På kvällen försökte vi se solnedgången men som Sam på sin underbara engelska konstaterade "the sunset is empty!"
Vår trejde dag på roadtripen började med denna halva-gruppen-bild.
Vi passerade gränsen till Western Australia och gränspersonalen gick igenom våra bilar för att se till att vi inte smugglade över några konstigheter. Vi hade en lök i bilen och vi fick ta med den över gränsen om vi skalade den, men vi passade på det.
Efter många timmar i bilen kom vi fram till vår campingplats och efter att vi satt upp tälten gick vi till poolen innan det blev en öl i puben och sedan bbq
Fjärde och sista dagen på roadtripen kom vi fram till underbara Broome. Här är vi på Cable Beach dit vi tog oss direkt efter att vi checkat in på vårt backpackers. Dagarna i Broome var lugna och härliga, vi hängde på stranden, vid poolen, tvättade och förberedde oss på att skiljas åt.
Andra morgonen gick jag och Sam tidigt till stranden för att vi inte kunde sova. Det blev ett morgondopp kl 8, finns det något härligare sätt att starta en dag på?
På kvällen tog vi en liten kamelridnings tur i solnedgången på stranden. Det var en trevlig upplevelse och kamelerna var så sjukt stora!
 
Sådär. Det var det. Fantastiskt underbara dagar!
 

Last weeks in Perth

Hej allihop!

Här kommer ett litet inlägg om min sista tid i Perth. Jag hade 3 final exams och här nedan är ett foto från dagen innan mitt test i management accounting. Jag bröt ihop för att jag inte fattade eller kom ihåg nåt. Hoppas dock att alla exams gick bra, vi borde få reda på det nu i veckan.
 
 
På onsdagen var jag klar med två av mina exams, och på torsdagen var Puni klar med sina. Därför bestämde vi oss för att gå ut och fira lite med kangaroo och chips på Little Creatures.
Efter vår delikata måltid gick vi och åt våfflor, vi var proppmätta och nöjda med vår lilla datenight!
På fredagen efter massa plugg i bibblan åkte Puni, James och jag till Casinot för att ha en skoj kväll. Vi åt buffé för $12.95 och sen drack vi drinkar och spelade bort lite pengar ;)
 
På lördagen var det dags för farewell cruise på Swan River! Vi var typ 50 utbytesstudenter som åt lite mat och drack drinkar på en härlig båt! Här ovan är Amanda och jag.
Zach och Annie.
Oli, Dom och Sam!
Ullis, Sam och jag!
Favoritkillar i knät!
På måndagen bestämde James och jag oss för att ha picknick i Kings Park. Min kära rumskamrat Courtney tyckte det var en väldigt bra idé att låna ut sin picknick korg och filt till oss. Vi tyckte däremot det var hur pinsamt som helst men kunde inte tacka nej. Det var en mysig, men jävligt blåsig och därför ganska kall kväll haha. När solen gått ner gick vi till en bar och drack öl innan vi åkte hem för att titta på filmen Step brothers.
Jag och Perth skyline
Jag och James
På tisdagen var det dags för Hip-e club. Det var en riktigt kul kväll. Puni, Dom och Ullis på bilden!
Ullis!
På onsdagen åkte James och jag till Freo för att äta fisklunch, nomnomnom! Sen gick vi på bio mitt på ljusa dagen och sen en liten shoppingtur :)
Torsdagen spenderade vi tjejer och James på Adventure World där vi åkte bergochdalbanor, vattenrutchkanor etc hela dagen :)
På kvällen åkte vi in till Freo för att dricka öl med lite utbytesstudenter och det var en jättemysig hejdå-kväll. Torben, Janel och Ullis.
Carolin och Annie.
Tom, Phil, Nate och Sandra
På fredagen var det dags för stor fest och utgång. Vi började förfesten i village och sen styrde vi kosan in mot stan.
Jacob, Fabian, Sam och Marko.
 
Den här sista utekvällen var riktigt kul. På lördagen packade och städade jag mest hela dagen. Sen tog jag och Puni ett dopp i poolen och sen åkte jag till James. Efter några timmar hos honom åkte vi tillbaka till the village för en sista BBQ med alla finisar. Sen hem till James igen och hade en sorglig hejdå-natt haha.

På söndagen åkte jag, Ullis, Carolin, Sam, Dom och Marko till Darwin för att starta vårt äventyr. Mer om det i nästa inlägg.


 
 

RSS 2.0