uppdatering

På fredagen blev det lite tjejkväll då Ullis, Sandra och jag gick till ett känt ställe som heter Jus Burgers i Freo för middag. Det var sjukt goda burgare och trevligt med lite svenne-tjej-häng. Mätta och belåtna vandrade vi sedan till bryggeriet Little Creatures som ligger i hamnen. Där tog vi oss några varsinna öl innan några vänner slöt upp med oss. När vi kände oss färdiga där gick vi till klubben Newport (som vi var på i onsdags) och hann med ännu en öl innan vi vandrade vidare till Metors (klubben vi var på förra lördagen). Där dansade vi med våra nyfunna vänner och sen tog vi en taxi hem. Det blev alltså ingen ny kväll, man är ju ingen bangare ;)
 
Igår var det dags för footy game, derby mellan South och East Fremantle. Det var kul att uppleva en match men egentligen var det inte särskillt spännande då East utklassade South med typ 135-58. På grund av regnet/blåsten och det invecklade spelet varvades tittandet med öl.
 
Igårkväll var jag på förfest hos en international med typ 20 andra pers. Det var riktigt kul och runt tio åkte vi in till området Northbridge i Perth city där vi gick till en klubb allihopp. Amanda och jag (en svensk tjej) valde ganska snabbt att lämna det stället för att möta upp några bekanta aussies på en annan klubb. Det blev en kul kväll!
 
När man festat fyra dagar på en vecka är man ganska trött, och så var även fallet idag. Jag åt lite frukost och sen åkte Puni, Ullis och jag till IKEA för att avnjuta swedish meatballs och inhandla lite nödvändigheter. Det kändes som hemma och fick min trötta/bakfulla kropp att vakna till lite. Nu på kvällen har jag lagat och ätit middag med mina roomies. Supermys! Snart ska jag krypa ner och sova för imorgon börjar UNIVERSITY!! Så nervös och nyfiken!

Sandra på Jus Burgers i fredags.
Sandra och jag på Little Creatures i fredags.
Little Creatures
 
Footygame
Öl i periodpauserna. Ullis, Sandra, Fabian, Amanda, Sam, Shane och Dominique.
Jag, Kaitlin och Amanda på förfesten igår.
Carolin, Kajsa och Kylie på förisen igår
Egopic på några av grabbarna. De är från USA allihop.
Bra bild på Oliver (UK), Amanda och Sam (Schweiz)
Två random people och James (Australien) inatt.
Puni på IKEA
Jag och Puni på IKEA
 
 
Chelsea (Canada) och Amanda på nån förfest i veckan.
Jag och två sydafrikaner på karaokekvällen i tisdags.
En av utbytesstudenterna följde med som "fotograf" när vi var och surfade i onsdags. Här är några av de 460 bilder han tog under vår surflektion.
På väg ner till vattnet
That's me paddling!!
 

Lite zoo och annat

Hej hej hallå från Perth!

Idag har vi världens sämsta väder. Det är typ storm och ösregn (och ibland lite sol?!). Trots det har vi haft en superbra dag. Den började redan 6.30 imorse då vi gick för att köa utanför Student Centre för att få biljetter till Northwest trip på vårt första study break (alltså slutet på augusti). Denna tur varar i 10 dagar och som namnet avslöjar kommer vi åka nordväst ;) Vi kommer sova i tält och se massa coola saker! Här kan ni se en film på förra turen; http://www.youtube.com/watch?v=Dprtwbm8KIs
 
Efter att vi köat lite, vilket iofs var helt onödigt då det endast var tre personer före oss i kön, gick jag hem och sov nån timme till. Vid klockan 12 satte vi oss på en buss som tog oss till Caversham Wildlife Park. Där fick vi chansen att mata kängurur, klappa koalor och spana in massa andra exotiska djur. Det var superkul och vi hann för det mesta undan regnet mellan skurarna.
 
Sen sist jag skrev har vi varit ute och festat i onsdags, en väldigt kul kväll med många studenter från universitetet. Klubbarna stänger som sagt klockan 12 på vardagarna här. Bussen gick 00.04 och vi missade den med nån minut så vi köpte kebab och tog sedan en taxi hem istället.

Igår var det torsdag och då var det dags för oss att lära oss om AFL - australian fotball league eller Footy som det kallas här i WA. Vår underbara kordinator Russ gick igenom reglerna och sedan kom det några från en lokal klubb och så fick vi testa att kasta, sparka och studsa. Det var skitsvår och jag var skitdålig, framförallt på att studsa. Efter denna lilla lektion hade vi ett race som kallades för Foot prints. Vi blev indelade i lag och fick en karta och så skulle vi hitta till olika platser och utföra olika uppdrag där. Det var jättekul och mitt lag kom trea så vi fick pris! Vi fick en Murdoch University korthållare och en "Keep cup" som är en återanvändningsbar kaffekopp med lock. Genom att använda denna istället för att ta en ny pappersmugg får man 20% rabatt på kaffet på campus. Superbra! När jag kom hem fixade jag lite småsaker och sen satt jag och Puni med varsin dator och hängde. Somnade i soffan halv åtta för att jag var så sliten sen kvällen innan och gick och la mig vid halv tio :)

Ikväll är vi några tjejer som ska in til Freo och äta pizza och dricka öl. Tror det blir en lugn kväll, men man vet aldrig ;) Imorgon är det öllunch med Ullis, Linus, Fabian och Sandra innan Footy-matchen vid 14.05. Det är derby mellan South Fremantle och North Fremantle i den näst högsta ligan. Vi är typ 50 study abroad/exchangare som ska på matchen så det ska bli jättekul!

På Newport i onsdags. Tony (USA), Ida (Sverige), Carolin (Sverige, Andreas (Sverige), Ullis och Linus, Fabian (Australia), Shane (USA) och nån random :)
Jag och en Footy-ball
Puni smygfotade mig och skickade denna bild till några kompisar igår när jag somnade i soffan, haha
Tävling! Den som snabbast fick sitt lamm att dricka upp mjölken ur flaskan vann!
Jag och två sööta kängurur
Internationella studenter
En cool, läskig och köttätande uggla
Ett djur jag inte minns namnet på, men så söt!
Jag och en fiiin och söt och gullig koala! :D
Ullis och jag med en wonbat! Så jävla gulligt djur :D
 

Didgeridoo, karaoke och surf

Hejhej på er mina trogna läsare.
 
Nu var det hela fyra dagar sen jag uppdaterade er om mitt liv här i Perth. Stackare! Lördagskvällens utgång var riktigt rolig, vi började med lite förfest och sen tog vi taxi till Fremantle där vi gick till en klubb som heter Metropolitan (Metros). Det var ett stort ställe och vi var ett ganska stort gäng = kul! I söndags blev det en väldigt lugn dag. Jag tog en promenad med Ullis och Sandra, handlade mat och sen kollade jag på film med Puni (min 18åriga roomie). I måndags började vi dagen med mer info, sen åkte alla som ville in till Perth city och närmare bestämt Kings Park. Kings Park påminde om Central park - en stor park mitt i stan där det var stora gräsplätter, motionsspår och många som strosade/joggade omkring. Mycket trevligt.
 
På väg in till Perth. Linus, Ullis, Fabian, Sandra och Julia (tysk)
Dessa bilder ovan är tagna i Kings Park, det var otroligt fin utsikt som ni ser.
Efter att vi varit i Kings Park en stund gick vi in till stan och shoppinggatan. Då vi var sjukt hungriga tog vi typ första bästa "restaurang" och hamnade därför på Hungry Jacks (Burger King) och åt ena riktigt smarriga burgare! Sen var vi alla trötta så vi åkte hem. Sammanlagt tar resan från Murdoch till city ca 30 min. Det är också väldigt billigt att åka kommunalt här - vi studenter får 40% rabatt på alla resor.
Tisdagen började med ett besök på Fremantle Prison. Jag kan inte riktigt återberätta storyn om stället då vår guide pratade en sån konstig australiska som jag knappt förstod ;) Men bilden ovan är iaf en toalett ;)
Sedan var det dags för Didgeridoo Lesson. Det var ascoolt när vår lärare spelade för oss. Vi var dock inte så bra. Det svåra var liksom att man skulle slappna av i läpparna samtidigt som man skulle blåsa ut luft, andas, göra ljud från halsen etc..
Vår lärare visade lite skills.
Efter lektionen tog vi en kaffe nere vid havet i Freo. Här är två tyska killar som också är utbytesstudenter.
Ullis och jag vid Indiska Oceanen!
På tisdagskvällen var det welcome dinner för alla nya internationella studenter här på Murdoch University. Vi blev indelade i olika lag och tävlade tillsammans mot de andra lagen. Det serverades såklart även middag och så fick vi cupcakes till efterrätt. Gratis är gott! Efter middagen tog vi oss till Kardinya där det var karaokekväll för alla som bor i Murdoch University Village. En kul kväll!
Idag startade vi dagen med en surflektion och det var sååå kul!!! Vågorna var ganska crazy men jag lyckades stå upp flera gånger! Det var bra för man kunde få hjälp av helt okej heta/snygga aussie surfer dudes :D Så vi var glada där i havet i våra våtdräkter!
Här är vårt kök!
Vardagsrummet. Väldigt dålig bild, jag vet.
Balkongen!
 
Nu håller jag på att tvätta (kostar $3 per maskin, så helt ok då Ullis, Linus och jag tvättar tillsammans). Ska snart ta en powernap innan det är dags för förfest inför vår utgång i Freo. På onsdagar brukar nämligen studenter gå ut på en klubb som heter Newport. De stänger klockan tolv så det blir inte en allt för sen kväll.

Imorgon ska vi få lära oss om AFL - australiensisk fotboll och sen är det nån typ av tävligt som heter Footprints. På kvällen ska jag nog in till Perth för att träffa Nathalia, en kompis från Nyköping som har bott här i Perth i typ två år. På fredag ska vi till Caversham Wildpark och spana in massa coola djur. Helgen är annars rätt oklar men det lutar åt en Footy (AFL) match på lördagen.


Så. Den röda ringen är Murdoch, där jag bor och där mitt universitet ligger. Den blåa ringen är Kardinya och dit tar det ca 10-15 min att gå. Det är där vi oftast handlar mat, alkohol osv. Därifrån kan man ta med sig kundvagnen men det går också bra bussförbindelse mellan Kardinya och Murdoch. Den svarta ringen är Fremantle (Freo) vilket är supermysigt. Det är lite hippiekänsla över denna stadsdel och det finns många klubbar, caféer osv. I North Fremantle var vi och surfade idag - på Leighton Beach. Hit tar det ca 20-30 min med buss. Den rosa ringen är Cottesloe, den stranden vi var på i lördags, där vi såg delfinerna. Den gröna ringen är då Perth.
 

Update

Hallå där!

Här kommer en liten update (jag vet inte varför två bilder hamnade ovanför här, men så blev det). I torsdags var det Village orientation, alltså orientation för alla nya som ska bo här i Murdoch University Village. Först massa info och sen lekte vi Capture the flag (första bilden). På eftermiddagen tog min roomie Puni, som är från Australien, med mig, Ullis och Linus till ett shoppingcentrum. Vi alla handlade lite saker vi kände att vi behövde och så drack vi typ världens godaste juice/smoothies/boosts på Punis jobb. På kvällen möttes några av oss utbytesstudenter upp på en bar för att hänga lite. Vi blev väl typ 20 pers så det var trevligt. Alkoholen är dock svindyr här (en öl på en sunkig pub kostar $10 = 65kr typ). Igår var det vår första orientation day för oss internationella studenter. Först var det massa info i några timmar, sen åkte vi på en guidad tur i Fremantle. Fremantle är typ en egen stadsdel/stad här i Perth. Så fint! Efter det fick vi pizza och sen var det förfest hos Ullis och Linus innan vi gick till The Tav, en bar på campus, där det var fest. Idag har vi fått jätteäckliga pannkakor till frukost och sen lite mer info om typ lokaltrafik etc. Efter det åkte vi till Cottesloe beach där vi såg delfiner!!!! :D Nu sa jag hoppa in i duschen, äta lite middag och gå över på förfest i huset bredvid. Vi ska ut med min roomie, hennes vän och några andra utbytesstudenter i Freo (Fremantle). Imorgon är vi lediga så kan tänka mig att det blir en rätt hård kväll ;)
Information och mitt student card! :D
Bush Court - här finns typ biblioteket, student centre, bokhandel, food court, föreläsningssalar etc
Guidad tur i Freo!
Fremantle prison som vi ska på guidad tur på på tisdag :)
Marknaden i Freo. Såg supertrevlig ut så vi ska dit nån helg :)
Freo!
Förfest med Fabian, Sandra, Linus och Ullis :) Hos Linus och Ullis, mitt kök/vardagsrum ser likadant ut!
Ullis och Linus ute igår
Jag och Fabian, Ullis och Linus australienska roomie
Lite poserande framför Murdoch skylten ;)
På Cottesloe beach idag
De där två svarta sakerna i vattnet är bevis på att jag såg delfiner!!!
 

Lite bilder

Här kommer ett långt inlägg med lite text och mycket bilder. Första är jag på Arlanda. Lite nervös, men grät bara två tårar när jag sa hejdå till familjen.
Här är mitt rum! Lite tomt men känns ändå hemtrevligt (framförallt det snygga påslakanet med sjöstjärnor på) :)
Idag har Ullis och jag fixat våra student ID's och australiensiska bankkonton (så vi kan få in våra stipendium). Sen var vi och handlade med Ullis kille Linus. Det är rätt soft eftersom Coles (mataffären) ligger typ 15 mins promenad härifrån men man får ta med sig kundvagnarna och lämna dem på vårt village där vi bor! Husen i bakgrunden på bilden är de vi bor i. Min ena roomie berättade dock att hon hade bil så nästa gång kan jag åka med henne :)
Här är jag i min nya tröja! Det kändes extremt nördigt att köpa en "Murdoch University" hoodie redan andra dagen men den är fin, skön och ett minne för livet ;) På bilden är även min nyckelring som jag fick av Farbror Tage innan jag åkte, den pryder nu min rumsnyckel!
Igår hade vi ett litet early meet up - vi träffades ca 20 av utbytesstudenterna och kokade lite pasta och åt tillsammans. Sen hängde vi lite granna men alla var trötta så det blev en tidig kväll.
Innan alla gick hem var det dock några som badade. Jag har ju inte berättat om värdet men det är kallt (!!), blåsigt och igår regnade det horisontalt typ. Idag däremot har det åtminstone varit sol, men fortfarande rätt kyligt.
Här är mina tre kompisar från Campus Helsingborg; Fabian, Ulrika och Sandra. På bilden fixade vi lite vouchers för kommande event; bl.a. back 2 school-party för alla village residents på fredag och en karaokekväll på tisdag.
I huset bakom poolen bor jag i den trappuppgång som syns på bilden, högst upp. Mitt fönster är det andra till vänster om trappuppgången.
 

"Hemma" i Perth

 
Nu har jag sovit min första natt i Perth! Hela flygresan gick bra, och när jag kom fram mötte Ulrika (eller ullis som hon kallar sig hör eftersom ulrika är typ omöjligt att säga på engelsk) mig så vi hämtade mina nycklar etc, gick till lägenheten och lämnade mina väskor och sen över till henne och Linus, som bor två hus ifrån mig. Vi åt tacoos och ba hängde. Efter middagen gick jag hem och installerade internet och packade upp på mitt rum. Träffade två av mina roomies och bestämde oss för att get to know each other med middag på onsdag kväll. Kommer bo med enbart tjejer, två/tre från Australien och en från Kongo/Sydafrika/London! De verkar gulliga så jag ska bog trivas (på vardagsrumsgolvet låg en greys anataomy-box så det bådar gott!!!)
 
Nu har jag precis vaknat, ska ta en dusch och sen gå över till Ullis och Linus på frukost. Sen ska vi ta en rundtur och lära känna området vi bor i, leta upp universitetet etc. Ska också åka och handla så jag får lite mat och nya galgar bl.a.. Ikväll är det "early meet up" för oss study abroadare/exchangeare så vi ska laga middag tillsammans!

Mellanlandning Doha

Mellanlandar i Doha och vill bara meddela alla (!!) såhär mitt i natten att allt har gått bra hittills! Mina brännskador som jag skrev om i förra inlägget har lagt sig rätt fint, förutom en ond liten blåsa på en tå. Så nu går jag väl rätt normalt igen! Kollade två bra filmer på flyget så resan gick snabbt! Nu vill jag bara boarda nästa så jag kan sova och landa i Perth!

Ulrika, som jag pluggar med på campus, och hennes kille är redan i Perth så de har lovat mig middag imorgon när jag kmr fram!!!

Första inlägget

Välkommen hit och grattis till valet att följa mig under min fabulösa termin i Perth. 
 
Min gamla blogg hade jag glömt lösenordet till och lyckades därför inte komma in på, så nu får ni följa mig, Kiwiluttan, här. Imorgon startar äventyret med en ca 20h lång flygtur från Stockholm till Perth. Förberedelserna har gått fint och väskan väger 23kg prick! Den enda lilla detaljen som inte gick som tänkt är att jag för en liten stund sen var på Femöre för sol och bad. Pratade i telefon med Maja samtidigt som det tydligen simmade en snok i vattnet. Jag fick då väldigt brått till vattnet från klipporna där jag stod. Missade därför att det var en eldstad precis framför fötterna på mig och lyckades därför trampa i denna. Satans ont gjorde det och snoken försvann.. Nu sitter jag därför med foten i ett kallt fotbad för att lindra smärtan från min smärre brännskada. Tänkte fortsätta med det hela kvällen så jag kan bli servad av familjen min sista kväll i Sverige (iofs kmr nog mamma vara den enda som läser denna blogg så du kanske ser det här och struntar i mig, hehe). 
 
Hej hopp, vi hörs från Australien!!
 

RSS 2.0